Deltasport legt beslag op Super Cup 2018

REGIO – Eersteklasser Deltasport heeft woensdag de strijd om de Waterweg Super Cup gewonnen. In het Schiedams/Vlaardings onderonsje werd nieuwbakken tweedeklasser SVV voor ruim 1000 toeschouwers op sportpark Willem-Alexander van KethelSpaland met 3-1 opzij gezet.

In een aantrekkelijke eerste helft, op een vrij volgepakt sportpark, was het Jordao Pattinama die de score al vroeg opende voor de Vlaardingse formatie van het technische duo De Ligt/Pattinama. Daarna golfde het spel op en neer. Dicky Tijdeman was eenmaal dichtbij de gelijkmaker, maar zijn geplaatste afstandsschot scheerde net langs de paal. In een vliegensvlugge counter verdiende Deltasport een pingel. Deze werd eenvoudig benut door opnieuw Jordao Pattinama. SVV kreeg wel mogelijkheden, maar faalde in de afwerking.

Nekslag
Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld: Deltasport bepaalde het tempo, SVV hanteerde wat meer het fysieke duel. Uit een goede corner kopte verdediger Tieme Noordam snoeihard de 3-0 binnen. Hiermee was het verzet gebroken in een duel dat met de minuut grimmiger werd en het spel van twee kanten een stuk minder.
In de slotfase werd SVV-aanvaller Wesley Schouten neergelegd in de zestien waarna Lesley van Waas nog de 3-1 vanaf elf meter mocht binnen schieten voor de statistieken.

Analyse
Beide trainers waren duidelijk in hun commentaar. ,,We zijn de terechte winnaar want we sloegen toe op de juiste momenten,” vond Ton Pattinama van Deltasport. ,,Maar SVV verdient een compliment voor de sportieve spelopvatting.” Toon Wolters (SVV):,,Ze waren een maatje te groot en straften onze eigen fouten genadeloos af. Hier gaan wij gewoon van leren.”
Jan Willem de Boer maakte met JW TV de volgende reportage:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.